Kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, nyomdai és dekorációs termék nyomtatás, fotózás Sopron
  • ONLINE REKLÁMGRAFIKAI STÚDIÓ
  • Kiadványszerkesztés  |  Nyomtatás  |  Fotózás

SZÓRÓLAP

Szórólap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hasznos tudnivalók szórólap rendelése előtt

A szórólap az egyik leghatékonyabb és egyben legnépszerűbb reklámkiadvány különböző termékek, szolgáltatások, események ismertetésére, reklámozására. A hatékony szórólap jól olvasható, látványos és csak lényeges információkat tartalmaz. Mérete szempontjából sok féle megjelenése lehet, a legáltalánosabbak az A6-os, A5-ös és az LA4-es szórólapok. Tájolása szerint álló vagy fekvő, oldalszám tekintetében pedig egy, vagy kétoldalas lehet. Ahhoz, hogy ki tudja választani az Önnek leginkább megfelelő szórólap formátumot, először is érdemes átgondolnia, milyen szöveges információ­kat, képeket, grafikai elemeket szeretne szerepeltetni rajta. Hiszen ezek terjedelme, száma eleve meghatározza minimum mekkora felületre lesz szüksége. Egy szórólap minőségét befolyásoló tényező még a papír vastagsága (mely grammban van meghatározva), valamint a felülete, ami lehet fényes (élénkebb színek) vagy matt (elegánsabb hatás). Ha már tudja milyen szórólapra van szüksége, akkor azon is érdemes elgondolkodnia, milyen legyen a színvilága, és hogy az egyes elemeket kb. hol helyezné el rajta (kivéve, ha ezek egy arculati kézikönyvben pontosan meg van határozva). Amennyiben nincs rá ötlete, gyakorlati tapasztalataim alapján szívesen teszek javaslatokat.
Ezen információk ismeretében nincs más dolga, mint árajánlatot kérni, megrendelni szórólapjának grafikai tervezését, kiadványszerkesztését, nyomtatását az alábbi lehetőségek közül választva. Továbbá lejjebb részletes információkat olvashat az anyagleadással és a szabványméretekkel kapcsolatban is.

Álló szórólap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Szórólap

Népszerű méretek: A5, LA4
Formátuma: álló vagy fekvő
Oldalszám: 1 vagy 2
Ajánlott papírvastagság: 115 grammos

Fekvő szórólap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Szövegezés: A szöveges anyagokat Word formátumban kérem biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez, újratördeléséhez vezethet!

Logók (egyéb grafikus elemek): A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében elsősorban vektorgrafikus formátumban van szükségem (PDF, AI, EPS), ha úgy nem áll rendelkezésre, akkor jó minőségű képként (JPG, PNG, TIFF, PSD).

Képi anyagok (fotók): A kiadványban szereplő képeket, fotókat a lehető legnagyobb méretben és felbontásban (min. 300 dpi a megjeleníteni kívánt méretben) kérem biztosítani képfájlokban (JPG, PNG, TIFF, PSD) - nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű fotó, azokat különböző online képgyűjteményes oldalakon tökéletes minőségben meg lehet vásárolni, vagy ha egyedit szeretne, akkor ajánlom figyelmébe fotózási szolgáltatásomat.

Arculat, elképzelés: Arculati kézikönyv (PDF-ben), preferált színek, betűstílus, vázlat vagy skicc az elképzelésről.

Korrektúra: (Elsősorban a több oldalas kiadványok - magazin, szaklap, katalógus, könyv - esetében fontos.) A korrektúra lehetőség szerint ne word-ben, vagy nyomtatva, soronként beazonosítva történjen, mert az rengeteg plusz ráfordított időt és ezáltal plusz költséget jelent. A legjobb megoldás az Acrobat és az Acrobat Reader beépített megjegyzés vagy label funkciója. Egy pillanat alatt meg lehet jelölni pontosan a hibát és a javítást is meg lehet adni.
Itt is fontos megjegyeznem, hogy ha a leadott szöveg már korrektúrázott, akkor sokkal kevesebb korrektúra fordulóra lesz szükség, ami csökkenti a ráfordított időt és költséget. Emellett a megszerkesztett könyvben már sokkal nehézkesebb is a javítás!