Grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, reklámgrafika, nyomdai és dekorációs termék nyomtatás, fotózás Sopron
  • ONLINE REKLÁMGRAFIKAI STÚDIÓ
  • Kiadványszerkesztés  |  Nyomtatás  |  Fotózás

XXL TERMÉKEK

Megállítótábla, roll-up, molinó, reklámtábla, cégtábla, óriásplakát, citylight grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hasznos tudnivalók reklámdekorációs termékek rendelése előtt

Vállalkozásának reklámozására, figyelem felkeltésére többféle dekorációs- és reklámeszköz létezik. Ahhoz, hogy az Ön és vállalkozása számára a legmegfelelőbb, leghatékonyabb megoldást válassza, a következőket kell átgondolnia. Kültéren, vagy beltéren szeretné elhelyezni? Rövid, vagy hosszútávon? A mérete vagy a praktikussága fontosabb? Mekkora a terület, felület, ahol el szeretné helyezni? Az alábbiakban ehhez nyújtok segítséget, az egyes reklámdekorációs eszközök jellemzőinek bemutatásával.
Miután kiválasztotta az Ön számára leginkább megfelelő reklámdekorációs eszközt, megrendelése előtt érdemes még átgonolnia, milyen szöveges információkat, képeket, grafikai elemeket szeretne szerepeltetni és azokat kb. hol helyezné el rajta, valamint hogy milyen színvilágot képzelne el (kivéve, ha ezek egy arculati kézikönyvben pontosan meg van határozva). Amennyiben nincs rá ötlete, gyakorlati tapasztalataim alapján szívesen teszek javaslatokat.
Ezek után nincs más dolga, mint árajánlatot kérni, megrendelni reklámdekorációs termékének (Roll-Up, megállítótábla, reklámtábla, cégtábla, molinó, CityLight, óriásplakát) grafikai tervezését, szerkesztését, nyomtatását, kivitelezését az alábbi lehetőségek közül választva. Továbbá lejjebb részletes információkat olvashat az anyagleadással, szabványméretekkel és táblaanyag típusokkal kapcsolatban is.

Megállítótábla, A-Board grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Megállítótábla (A-board)

A megállítótábla (A-board) népszerű beltéren is, de kültéren is hasznos figyelemfelkeltő eszköz. Összecsukható, ezáltal könnyen tárolható, mobilizálható és a plakátok bármikor könnyedén cserélhetők benne.

Méretek: A2, A1, A0
Részei:
- 2db plakátpapír vagy roll-up film (vízálló)
- alumínium, pattintható roll-up állvány

Roll-Up grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Roll-up

Beltérre a legnépszerűbb reklámdekorációs termék a Roll-Up, mert nagy megjelenítési felülete ellenére összecsukva kis helyen elfér, könnyen szállítható és egyszerűen kihelyezhető akár információs felületként, prezentációhoz, vagy csak dekorációként.

Méretek: 85x200, 100x200 cm
Részei:
- vízálló roll-up film
- alumínium roll-up test (hordtáskával)

Reklámtábla, cégtábla grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Reklámtábla, cégtábla

Kültéren a leggyakrabban előforduló reklámdekorációs termékek, melyek jellemzően homlokzatokra, kerítésekre, oszlopokra kerülnek kihe­lyezésre, de beltéren is gyakran alkalmazzák. Kihelyezése történhet csavarozva távtartókkal, ragasztással, függesztve, vagy táblatartó keretben.

Mérete: tetszőleges
Tábla anyaga: habosított PVC, alu szendvicslemez, plexi
Nyomathordozó anyaga: öntapadós fólia
Felületi védelem: laminálás
Kivitelezés: kérhető furatokkal, valamint távtartókkal

CityLight grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

CityLight

A CityLight alapvetően közterületi reklámeszköz, leggyak­rabban buszmegállókban, tömegközlekedési csomóponto­kon találkozhatunk velük, de megtalálhatók pl. bevásárló­központokban is. Ismertetőjük, hogy háttérvilágítást kap­nak, azaz gyenge fényviszonyok között is figyelemfel­keltők maradnak.

Mérete: 117,5x176 cm
Anyaga: átvilágítható plakátpapír


Molinó, reklámponyva grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Molinó

A molinó alapvetően kültéri hirdetőfelület, de beltéren is alkalmazható. Összetekerhető ezáltal viszonylag könnyen hordozható és rögzítésének köszönhetően a legtöbb felületen alkalmazható. Általában időszakosan kerül kihelyezésre, de strapabíró anyagának köszönhetően, hosszabb távon is ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Mérete: bármekkora
Anyaga: PVC ponyva (rögzítéshez ringlizve is kérhető)

Óriásplakát grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Óriásplakát

Az óriásplakát gyakran változó, rövidtávú reklámkampányok­hoz ajánlott. Városokban, főutak mentén lépten-nyomon találkozhatunk vele. Méretéből fakadóan nagyon feltűnő és messziről is jól látható. Felragasztását szakember végzi általában bérelhető táblára.

Mérete: 504x238 cm
Anyaga: ragasztható plakátpapír
Kivitelezés: 6 egyforma részre felosztva

Szövegezés: A szöveges anyagokat Word formátumban kérem biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez, újratördeléséhez vezethet!

Logók (egyéb grafikus elemek): A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében elsősorban vektorgrafikus formátumban van szükségem (PDF, AI, EPS), ha úgy nem áll rendelkezésre, akkor jó minőségű képként (JPG, PNG, TIFF, PSD).

Képi anyagok (fotók): A kiadványban szereplő képeket, fotókat a lehető legnagyobb méretben és felbontásban (min. 300 dpi a megjeleníteni kívánt méretben) kérem biztosítani képfájlokban (JPG, PNG, TIFF, PSD) - nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű fotó, azokat különböző online képgyűjteményes oldalakon tökéletes minőségben meg lehet vásárolni, vagy ha egyedit szeretne, akkor ajánlom figyelmébe fotózási szolgáltatásomat.

Arculat, elképzelés: Arculati kézikönyv (PDF-ben), preferált színek, betűstílus, vázlat vagy skicc az elképzelésről.

Korrektúra: (Elsősorban a több oldalas kiadványok - magazin, szaklap, katalógus, könyv - esetében fontos.) A korrektúra lehetőség szerint ne word-ben, vagy nyomtatva, soronként beazonosítva történjen, mert az rengeteg plusz ráfordított időt és ezáltal plusz költséget jelent. A legjobb megoldás az Acrobat és az Acrobat Reader beépített megjegyzés vagy label funkciója. Egy pillanat alatt meg lehet jelölni pontosan a hibát és a javítást is meg lehet adni.
Itt is fontos megjegyeznem, hogy ha a leadott szöveg már korrektúrázott, akkor sokkal kevesebb korrektúra fordulóra lesz szükség, ami csökkenti a ráfordított időt és költséget. Emellett a megszerkesztett könyvben már sokkal nehézkesebb is a javítás!