Grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, reklámgrafika, nyomdai és dekorációs termék nyomtatás, fotózás Sopron
  • ONLINE REKLÁMGRAFIKAI STÚDIÓ
  • Kiadványszerkesztés  |  Nyomtatás  |  Fotózás

PROSPEKTUS | BROSÚRA

Prospektus, leporelló, brosúra grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hasznos tudnivalók hajtott prospektus, brosúra, leporelló rendelése előtt

A hajtott prospektus, brosúra, vagy leporelló olyan megjelenési formák, ahol cégét, termékét részletesebben, több oldalon tudja bemutatni, mint egy szórólapon, de költséghatékonyabb, mint egy nagyobb kötészeti munkát igénylő tűzött, vagy ragasztókötött kiadvány. Míg a szórólap arra szolgál, hogy felhívjuk a figyelmet cégünk, termékünk, szolgáltatásunk létezésére, a prospektus, brosúra már a potenciális vásárlónak, ügyfél- és vendégkörnek szól. Akkor hatékony, ha az érdeklődővel ismerteti a kínálatot, felvázolja a lehetséges opciókat. Többféle megjelenése lehet. Mérete általában A6, A5, vagy LA4 (francia boríték méret), oldalszámát tekintve pedig 4 (egyszer hajtva), vagy 6 (kétszer hajtva) oldalas. Ahhoz, hogy ki tudja választani az Önnek leginkább megfelelőt, először is érdemes átgondolnia, milyen szöveges információkat, képeket, grafikai elemeket szeretne szerepeltetni benne. Hiszen ezek terjedelme, száma eleve meghatározza minimum mekkora felületre lesz szüksége. A prospektus minőségét befolyásoló tényező még a papír vastagsága (általában 115-170 grammos), valamint a felülete, ami lehet fényes (élénkebb színek) vagy matt (elegánsabb hatás). Ha már tudja melyik prospektusra van szüksége, akkor azon is érdemes elgondolkodnia, milyen színvilágot képzelne el és az egyes grafikai, képi elemeket kb. hol helyezné el benne. Amennyiben nincs rá ötlete, gyakorlati tapasztalataim alapján szívesen teszek javaslatokat.
Ezen információk ismeretében nincs más dolga, mint árajánlatot kérni, megrendelni prospektusa, brosúrája, leporellója grafikai tervezését, kiadványszerkesztését, nyomtatását az alábbi lehetőségek közül választva. Továbbá lejjebb részletes információkat olvashat az anyagleadással, szabványméretekkel és hajtási típusokkal kapcsolatban is.

Álló normál prospektus, brosúra, leporelló grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Egyszerű álló prospektus

Népszerű méretek: A5, A4
Oldalszám: 4
Ajánlott papírvastagság: 135 gramm
Kötészet: félbehajtás

Fekvő normál prospektus, brosúra, leporelló grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Egyszerű fekvő prospektus

Népszerű méretek: A6, 21x21
Oldalszám: 4
Ajánlott papírvastagság: 135 gramm
Kötészet: félbehajtás

Álló hosszúkás prospektus, brosúra, leporelló grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Keskeny álló brosúra

Méret: 10x21cm (francia boríték méret)
Oldalszám: 4
Ajánlott papírvastagság: 135 gramm
Kötészet: félbehajtás

Fekvő hosszúkás prospektus, brosúra, leporelló grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Keskeny fekvő brosúra

Méret: 10x21cm (francia boríték méret)
Oldalszám: 4
Ajánlott papírvastagság: 135 gramm
Kötészet: félbehajtás

Hosszúkás, U hajtásos prospektus, brosúra, leporelló grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

"U" leporelló

Méret: 10x21cm (francia boríték méret)
Oldalszám: 6
Ajánlott papírvastagság: 135 gramm
Kötészet: göngyölt hajtás

Hosszúkás, Z hajtásos prospektus, brosúra, leporelló grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

"Z" leporelló

Méret: 10x21cm (francia boríték méret)
Oldalszám: 6
Ajánlott papírvastagság: 135 gramm
Kötészet: leporelló hajtás

Szövegezés: A szöveges anyagokat Word formátumban kérem biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez, újratördeléséhez vezethet!

Logók (egyéb grafikus elemek): A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében elsősorban vektorgrafikus formátumban van szükségem (PDF, AI, EPS), ha úgy nem áll rendelkezésre, akkor jó minőségű képként (JPG, PNG, TIFF, PSD).

Képi anyagok (fotók): A kiadványban szereplő képeket, fotókat a lehető legnagyobb méretben és felbontásban (min. 300 dpi a megjeleníteni kívánt méretben) kérem biztosítani képfájlokban (JPG, PNG, TIFF, PSD) - nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű fotó, azokat különböző online képgyűjteményes oldalakon tökéletes minőségben meg lehet vásárolni, vagy ha egyedit szeretne, akkor ajánlom figyelmébe fotózási szolgáltatásomat.

Arculat, elképzelés: Arculati kézikönyv (PDF-ben), preferált színek, betűstílus, vázlat vagy skicc az elképzelésről.

Korrektúra: (Elsősorban a több oldalas kiadványok - magazin, szaklap, katalógus, könyv - esetében fontos.) A korrektúra lehetőség szerint ne word-ben, vagy nyomtatva, soronként beazonosítva történjen, mert az rengeteg plusz ráfordított időt és ezáltal plusz költséget jelent. A legjobb megoldás az Acrobat és az Acrobat Reader beépített megjegyzés vagy label funkciója. Egy pillanat alatt meg lehet jelölni pontosan a hibát és a javítást is meg lehet adni.
Itt is fontos megjegyeznem, hogy ha a leadott szöveg már korrektúrázott, akkor sokkal kevesebb korrektúra fordulóra lesz szükség, ami csökkenti a ráfordított időt és költséget. Emellett a megszerkesztett könyvben már sokkal nehézkesebb is a javítás!