Grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, reklámgrafika, nyomdai és dekorációs termék nyomtatás, fotózás Sopron
  • ONLINE REKLÁMGRAFIKAI STÚDIÓ
  • Kiadványszerkesztés  |  Nyomtatás  |  Fotózás

PLAKÁT | POSZTER

Plakát, poszter grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hasznos tudnivalók plakát, poszter rendelése előtt

A plakát egyszerre tölthet be információs, reklám és dekorációs funkciót. Akár kültéren, akár beltéren kerül kihelyezésre, egy jól elkészített plakát, poszter magára vonja a tekintetet. Fontos, hogy jól olvasható, látványos legyen és csak lényeges információkat tartalmazzon. Méretét elsősorban a megjeleníteni kívánt információk mennyisége és a kihelyezési felület nagysága határozza meg. Ezért ahhoz, hogy ki tudja választani az Önnek leginkább megfelelőt, érdemes átgondolnia, milyen szöveges információkat, képeket, grafikai elemeket szeretne szerepeltetni rajta. Valamint, hogy hová lesz kihelyezve. Természetesen, ha az előbbiek alapján nincs behatárolva a méret, akkor az egyéni ízlés, kívánalom határozza meg. Amennyiben a plakát kültérre lesz kihelyezve, azt is fontos tudni, mennyire lesz kitéve az időjárás viszontagságainak (szükséges-e víz-, szél és/vagy UV állónak lennie). Ha már tudja milyen plakátra van szüksége, akkor azon is érdemes elgondolkodnia, milyen színvilágot képzelne el és hogy az egyes elemeket kb. hol helyezné el rajta (kivéve, ha saját arculati kézikönyvben pontosan meg van határozva). Amennyiben nincs rá ötlete, gyakorlati tapasztalataim alapján szívesen teszek javaslatokat.
Ezen információk ismeretében nincs más dolga, mint árajánlatot kérni, megrendelni plakátjának, poszterének grafikai tervezését, kiadványszerkesztését, nyomtatását az alábbi lehetőségek közül választva. Továbbá lejjebb részletes információkat olvashat az anyagleadással és a szabványméretekkel kapcsolatban is.

Kültéri plakát grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Népszerű méretek: SRA3, A2, A1, B2
Ajánlott papírvastagság: 135 grammos

Beltéri plakát grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Szövegezés: A szöveges anyagokat Word formátumban kérem biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez, újratördeléséhez vezethet!

Logók (egyéb grafikus elemek): A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében elsősorban vektorgrafikus formátumban van szükségem (PDF, AI, EPS), ha úgy nem áll rendelkezésre, akkor jó minőségű képként (JPG, PNG, TIFF, PSD).

Képi anyagok (fotók): A kiadványban szereplő képeket, fotókat a lehető legnagyobb méretben és felbontásban (min. 300 dpi a megjeleníteni kívánt méretben) kérem biztosítani képfájlokban (JPG, PNG, TIFF, PSD) - nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű fotó, azokat különböző online képgyűjteményes oldalakon tökéletes minőségben meg lehet vásárolni, vagy ha egyedit szeretne, akkor ajánlom figyelmébe fotózási szolgáltatásomat.

Arculat, elképzelés: Arculati kézikönyv (PDF-ben), preferált színek, betűstílus, vázlat vagy skicc az elképzelésről.

Korrektúra: (Elsősorban a több oldalas kiadványok - magazin, szaklap, katalógus, könyv - esetében fontos.) A korrektúra lehetőség szerint ne word-ben, vagy nyomtatva, soronként beazonosítva történjen, mert az rengeteg plusz ráfordított időt és ezáltal plusz költséget jelent. A legjobb megoldás az Acrobat és az Acrobat Reader beépített megjegyzés vagy label funkciója. Egy pillanat alatt meg lehet jelölni pontosan a hibát és a javítást is meg lehet adni.
Itt is fontos megjegyeznem, hogy ha a leadott szöveg már korrektúrázott, akkor sokkal kevesebb korrektúra fordulóra lesz szükség, ami csökkenti a ráfordított időt és költséget. Emellett a megszerkesztett könyvben már sokkal nehézkesebb is a javítás!