Kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, nyomdai és dekorációs termék nyomtatás, fotózás Sopron
  • ONLINE REKLÁMGRAFIKAI STÚDIÓ
  • Kiadványszerkesztés  |  Nyomtatás  |  Fotózás

NÉVJEGYKÁRTYA | CÉGKÁRTYA

Névjegykártya, cégkártya grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hasznos tudnivalók névjegykártya, cégkártya rendelése előtt

Az első benyomás az üzleti életben is nagyon fontos. Ezért egy megbeszélés, tárgyalás során átnyújtott névjegykártya, cégkártya legyen informatív és igényes. Első körben érdemes átgondolni, milyen információkat szeretnénk szerepeltetni rajta. Ha nincs még arculata a cégnek, akkor azt is, hogy milyen színvilágot, esetleg grafikai elemet, képet képzelnénk el a névjegykártyán, cégkártyán, ami tükrözheti azt amivel foglalkozunk. Elhelyezhetünk rajta QR-kódot is, ami a kártyán szereplő adatok digitális elmentését könnyíti meg ügyfeleink számára. A névjegykártya, cégkártya általános méretei 9x5 cm, vagy 8,5x5,5 cm. Én ez utóbbit preferálom, mert megegyezik a bankkártyák méretével, így elfér bármely pénztárca kártya tartójában. Formátumát tekintve fekvő (ez az általánosabb) vagy álló. Lehet egy oldalon, vagy akár mindkét oldalon nyomtatott. Kétoldalas névjegykártya, cégkártya esetében érdemes átgondolni, mit szeretnénk egyik, illetve másik oldalon szerepeltetni. Általában 300-350 g-os műnyomó papírból készül, mely lehet fényes (élénkebb színeket eredményez) vagy matt (elegánsabb hatást kölcsönöz). Ha valaki extrább névjegykártyát, cégkártyát szeretne, kérheti fóliázva (szintén matt vagy fényes kivitelben), vagy akár felületnemesítéssel (arany/ezüst prégelés, dombornyomás), de azt figyelembe kell venni, hogy ezek lényegesen megdrágítják a terméket.
Ezen információk ismeretében nincs más dolga, mint árajánlatot kérni, megrendelni névjegykártyája, cégkártyája grafikai tervezését, kiadványszerkesztését, nyomtatását az alábbi lehetőségek közül választva. Továbbá lejjebb részletes információkat olvashat az anyagleadással kapcsolatban.

Fekvő névjegykártya, cégkártya grafikai szerkesztés, nyomtatás Sopron

Névjegykártya / cégkártya

Ajánlott mérete: 85x55 mm
Formátuma: fekvő vagy álló
Oldalszám: 1 vagy 2
Ajánlott papírvastagság: 300 grammos

Álló névjegykártya, cégkártya grafikai szerkesztés, nyomtatás Sopron

Szövegezés: A szöveges anyagokat Word formátumban kérem biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez, újratördeléséhez vezethet!

Logók (egyéb grafikus elemek): A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében elsősorban vektorgrafikus formátumban van szükségem (PDF, AI, EPS), ha úgy nem áll rendelkezésre, akkor jó minőségű képként (JPG, PNG, TIFF, PSD).

Képi anyagok (fotók): A kiadványban szereplő képeket, fotókat a lehető legnagyobb méretben és felbontásban (min. 300 dpi a megjeleníteni kívánt méretben) kérem biztosítani képfájlokban (JPG, PNG, TIFF, PSD) - nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű fotó, azokat különböző online képgyűjteményes oldalakon tökéletes minőségben meg lehet vásárolni, vagy ha egyedit szeretne, akkor ajánlom figyelmébe fotózási szolgáltatásomat.

Arculat, elképzelés: Arculati kézikönyv (PDF-ben), preferált színek, betűstílus, vázlat vagy skicc az elképzelésről.

Korrektúra: (Elsősorban a több oldalas kiadványok - magazin, szaklap, katalógus, könyv - esetében fontos.) A korrektúra lehetőség szerint ne word-ben, vagy nyomtatva, soronként beazonosítva történjen, mert az rengeteg plusz ráfordított időt és ezáltal plusz költséget jelent. A legjobb megoldás az Acrobat és az Acrobat Reader beépített megjegyzés vagy label funkciója. Egy pillanat alatt meg lehet jelölni pontosan a hibát és a javítást is meg lehet adni.
Itt is fontos megjegyeznem, hogy ha a leadott szöveg már korrektúrázott, akkor sokkal kevesebb korrektúra fordulóra lesz szükség, ami csökkenti a ráfordított időt és költséget. Emellett a megszerkesztett könyvben már sokkal nehézkesebb is a javítás!