Grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, reklámgrafika, nyomdai és dekorációs termék nyomtatás, fotózás Sopron
  • ONLINE REKLÁMGRAFIKAI STÚDIÓ
  • Kiadványszerkesztés  |  Nyomtatás  |  Fotózás

MEGHÍVÓ | ÜDVÖZLŐLAP | EMLÉKLAP

Hasznos tudnivalók meghívó, üdvözlőlap, emléklap, oklevél, valamint ajándékutalvány rendelése előtt

A különböző magán és céges eseménye­ken, rendezvényeken való megjelenésre invitáló meghívók, valamint az ünnepi, jubileumi jókívánságokat közvetítő különféle üdvözlőlapok sokfélék lehetnek oldalszám, méret, alapanyag, kivitelezés szempontjából is. Hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb méret és oldalszám, azt elsősorban a szöveg és az egyéb képi, grafikai elemek mennyisége határozza meg. Az alapanyagot és kivitelezést pedig a minőségi, tartóssági, praktikussági kívánalom határozza meg. A különféle eseményeken való részvétel, vagy valamilyen kiemelkedő tevékenység, jótékonyság elismeréseként adandó okleve­lek, emléklapok általában A4, vagy A3 méretűek és vastagabb papír, vagy karton alapanyagúak. Különböző felületnemesítésekkel lehet még különlegesebbé, egyedivé tenni. Az ajándékutalvány az ajándékozás jollyjoker-e és a cégek egyik közkedvelt marketing eszköze. Általában fekvő formátumú és vastagabb matt papírból készül, hogy legyen tartása és írni is lehessen rá.
Ha már tudja milyen kivitelezésű meghívóra, üdvözlőlapra, oklevélre, emléklapra, vagy ajándékutalványra van szüksége, akkor azon is érdemes elgondolkodnia, milyen színvilágot képzelne el, milyen grafikai, képi elemeket és hol helyezne el rajta. Amennyiben nincs rá ötlete, gyakorlati tapasztalataim alapján szívesen teszek javaslatokat.
Ezen információk ismeretében nincs más dolga, mint árajánlatot kérni, megrendelni meghívójának, üdvözlőlapjának, oklevelének, emléklapjának, ajándékutalványának grafikai tervezését, kiadványszerkesztését, nyomtatását az alábbi lehetőségek közül választva. Továbbá lejjebb részletes információkat olvashat az anyagleadással, szabványméretekkel és hajtási típusokkal kapcsolatban is.

Egyszerű üdvözlőlap, meghívó, üdvözlőlap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Egyszerű meghívó, üdvözlőlap

Népszerű méretek: A5, LA4
Formátuma: álló vagy fekvő
Oldalszám: 1 vagy 2
Ajánlott papírvastagság: 300 grammos
Extrák: arany vagy ezüst prégelés, UV lakkozás

Hajtott, álló formátumú meghívó, üdvözlőlap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hajtott álló meghívó, üdvözlőlap

Népszerű méretek: A6, A5, LA4
Oldalszám: 4
Ajánlott papírvastagság: 250 grammos
Extrák: arany vagy ezüst prégelés, UV lakkozás

Fekvő formátumú, balra nyíló meghívó, üdvözlőlap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Hajtott fekvő meghívó, üdvözlőlap

Népszerű méretek: A6, LA4
Oldalszám: 4
Ajánlott papírvastagság: 250 grammos
Extrák: arany vagy ezüst prégelés, UV lakkozás

Fekvő formátumú, felfelé nyíló meghívó, üdvözlőlap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron
Oklevél, emléklap grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Oklevél, emléklap

Népszerű méretek: A4, A3
Formátuma: álló vagy fekvő
Ajánlott papírvastagság: 300 grammos
Extrák: arany vagy ezüst prégelés, UV lakkozás

Ajándékutalvány grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, nyomtatás Sopron

Ajándékutalvány

Népszerű méretek: A6, LA4
Formátuma: ált. fekvő
Ajánlott papírvastagság: 300 grammos
Extrák: arany vagy ezüst prégelés, UV lakkozás

Szövegezés: A szöveges anyagokat Word formátumban kérem biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez, újratördeléséhez vezethet!

Logók (egyéb grafikus elemek): A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében elsősorban vektorgrafikus formátumban van szükségem (PDF, AI, EPS), ha úgy nem áll rendelkezésre, akkor jó minőségű képként (JPG, PNG, TIFF, PSD).

Képi anyagok (fotók): A kiadványban szereplő képeket, fotókat a lehető legnagyobb méretben és felbontásban (min. 300 dpi a megjeleníteni kívánt méretben) kérem biztosítani képfájlokban (JPG, PNG, TIFF, PSD) - nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű fotó, azokat különböző online képgyűjteményes oldalakon tökéletes minőségben meg lehet vásárolni, vagy ha egyedit szeretne, akkor ajánlom figyelmébe fotózási szolgáltatásomat.

Arculat, elképzelés: Arculati kézikönyv (PDF-ben), preferált színek, betűstílus, vázlat vagy skicc az elképzelésről.

Korrektúra: (Elsősorban a több oldalas kiadványok - magazin, szaklap, katalógus, könyv - esetében fontos.) A korrektúra lehetőség szerint ne word-ben, vagy nyomtatva, soronként beazonosítva történjen, mert az rengeteg plusz ráfordított időt és ezáltal plusz költséget jelent. A legjobb megoldás az Acrobat és az Acrobat Reader beépített megjegyzés vagy label funkciója. Egy pillanat alatt meg lehet jelölni pontosan a hibát és a javítást is meg lehet adni.
Itt is fontos megjegyeznem, hogy ha a leadott szöveg már korrektúrázott, akkor sokkal kevesebb korrektúra fordulóra lesz szükség, ami csökkenti a ráfordított időt és költséget. Emellett a megszerkesztett könyvben már sokkal nehézkesebb is a javítás!